EUROVISION 2013. Au fost alese cele 32 de melodii românești care vor concura în semifinale

Un număr de 32 de melodii s-au calificat pentru Selecţia naţională Eurovision 2013. Printre interpreți se numără Luminiţa Anghel, Elena Cârstea, Renee Santana (nepoata lui Carlos Santana), Robert Turcescu şi trupa, Electric Fence, Tudor Turcu, Cezar Ouatu, Alin Văduva sau Andrei Leonte.

Potrivit Agerpres, juriul a încheiat joi audiţiile de la Bucureşti, după cele care au avut loc la Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara şi Craiova.

Dintre cele 32 de melodii calificate, telespectatorii împreună cu juriul de specialişti vor alege, pe parcursul a două semifinale (23 şi 24 februarie), melodiile care vor concura apoi în finala de pe 9 martie.

„Deşi iniţial am anunţat un număr de maxim 28 de piese pentru semifinalele Eurovision, calitatea melodiilor înscrise în preselecţie a determinat juriul să accepte un număr mai mare. Vor fi 32 de melodii care se vor întrece în semifinale, din fiecare semifinală calificându-se apoi câte şase. Toate cele 32 de melodii vor putea fi ascultate şi vizionate de fanii Eurovision pe www.tvr.ro/eurovision începând de luni, 18 februarie”, a declarat Dan Manoliu, manager de proiect Eurovision, după încheierea preselecţiilor, conform site-ului TVR.

Melodiile care vor intra în cele două semifinale sunt:

“The best thing in life is to love” – interpret Cristian Prăjescu

“I believe in love” – Diana Hetea

“Pur toi et pour moi” – Phaser

“Seven” – Narcis Iustin Ianău

“Hello” – Tudor Turcu

“All for naught” – 9 Gardens

“Confession” – Natalia Barbu

“Criminal Mind” – FreeStay

“Un Refren” – Casa Presei, textier Robert Turcescu

“Sukar Transylvania” – The Zuralia Orchestra

“Buddy Buddy” – Edict

“Ma Ma He” – Diana Matei

“Unique” – Luminiţa Anghel

“Broken Heart” – Maximilian Munteanu

“We are one” – Letiţia Moisescu

“Firebird” – Tamara Sofi

“Wake me up” – Georgiana Moraru

“Final de război” – Cristina Haios

“Your heart is telling me so” – Station 4

“Run away with me” – Ovidiu Anton

“Storyline” – Alin Văduva

“Feel the same” – Mosquito

“Emilia” – Electric Fence

“One heart” – Brigitta&Mihai (feat. TIPS)

“I feel so high” – Claudiu Mirea

“Silver lining” – Spin & Cezar Dometi

“La donna di nero” – Liviu Cătălin Mititelu

“Dream girl” – Anthony

“Paralyzed” – Andrei Leonte

“It’s my life” – Cezar Florin Ouatu

“Spinning” – Elena Cârstea Muttart

“What is love” – Renee Santana

Lora a anunţat organizatorii că nu poate fi prezentă la audiţiile live din cauza unei probleme de sănătate, renunţând astfel la participarea la concursul Eurovision. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi Tavi Colen, care nu s-a prezentat la audiţii.

Din cele 148 de melodii înscrise, 104 au intrat în preselecţiile de la Bucureşti din 13 şi 14 februarie, restul fiind audiate de juriul de specialitate la studiourile teritoriale ale TVR.

Selecţia naţională Eurovision va fi prezentată anul acesta de varianta românească a celebrei trupe suedeze ABBA. Paula Seling, Andreea Bănică şi Ovi, împreună cu actorul Marius Rizea vor recompune grupul ABBA şi vor prezenta spectacolele din 23 şi 24 februarie (semifinalele), precum şi finala din 9 martie a concursului Eurovision.

Consiliul de Administraţie al SRTv a aprobat, în şedinţa din 28 noiembrie 2012, participarea Televiziunii Române la Eurovision 2013, ce se va desfăşura la Malmo, în Suedia, în perioada 14-18 mai 2013.

Concursul Eurovision este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională organizată de European Broadcasting Union (EBU), care se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost de două ori locul III (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).


32 melodii semifinale eurovision Concurs eurovision Eurovision selectia nationala 2013 Semifinale eurovision 2013 romania TVR

Recomandă articolul și altora!

Recomandă prietenilor

Lasa un comentariu

Trebuie sa ai un cont ca sa comentezi.